Gå til hovedindhold

Til samarbejdspartnere

Hvis du er i tvivl om hvilke tilbud vi har eller ønsker at drøfte en mulig henvisning med os, er du meget velkommen til at kontakte os

Facadebillede af det gamle Rådhus i Aabenraa.

Indhold

  Tilgængelighed:

  Vores ambition er, at forebygge at problemer vokser sig store. Dermed siger vi at vi gerne vil tilbyde vejledning /støtte så tidligt som muligt. Hvis du kender en familie der tumler med det at være familie kan du, efter dialog med familien, henvise dem til Tidlig Forebyggelse.

  Henvisning:

  Foregår ved, at du udfylder et skema som ligger i bunden af denne hjemmeside. Der er et link til private hvor man logger ind med Nem Id og et link hvor du bruger din Citrix adgang (Aabenraa Kommune). Du kan også opfordre forældrene til selv at kontakte os. Du kan også opfordre familier /unge til at søge Åben anonym rådgivning hos os. Information om dette finder du under fanen "Åben anonym rådgivning" her på siden.

  Hvad gør vi?

  Når vi har modtaget henvisningen, finder vi en konsulent der tager kontakt til familien. Vi sætter en ære i at være tilgængelige for familierne og kontakter dem hurtigst muligt. Som udgangspunkt forventer vi af os selv at vi har kontaktet familien max. 1,5 uge efter henvisning. Hvis du har henvist familien får du en besked om at der er aftalt opstart med familien. Vi skræddersyr tilbud efter familiens behov. Vores tilbud er, som udgangspunkt afgrænset til 12 sessioner. Vi arbejder netværksinddragende, med stort fokus på at inddrage også familiens private netværk med det formål at bringe ressourcer i spil og skabe varige løsninger. Vores arbejder er primært ude i familierne og vores fokus er på at facilitere udvikling i familierne. Vi arbejder netværksinddragende og løsningsfokuseret og har metodefrihed.

  FIT

  Vi anvender FIT (Feedback Informed Treatment) et dialog-redskab med det formål, at sikre borgernes inddragelse i forløbene og for, at holde øje med om vores tilbud er hjælpsomt for familien / om trivslen øges.  Som samarbejdspartner vil du naturligt blive inviteret i, at bidrage med din oplevelse af et barns / en ungs aktuelle trivsel. Dette vil vi typisk gøre flere gange i et forløb for at sikre at verden omkring familien også oplever en forbedret trivsel.

  Vær opmærksom på:

  Vi udvikler hele tiden nye tilbud efter hvilke behov vi vurderer der er. Vent derfor ikke på et tilbud, men henvis familien, så skaber vil tilbud. Vi udvikler tilbud efter behov og drifter ikke tilbud, når der ikke er kundegrundlag hertil. Det er frivilligt for borgerne om de ønsker at modtage et tilbud. En henvisning til Tidlig Forebyggelse står IKKE i stedet for en underretning. Du skal tænke os ind lang tid før.

  Samtykke:

  Bortset fra Åben Anonym Rådgivning kræves der samtykke fra begge forældremyndighedsindehavere.